+9 głosów
(postid: 309940) 
ZALOGUJ SIĘ I DOŁĄCZ DO TEGO FANDOMU!

Co znajdziemy w książce? Jak ona wygląda na zewnątrz i w środku? Tego dowiemy się w tym poście! Zapraszam do przeczytania postu.

Sekrety i marzenia Violetty

Książka, a poprawniej pamiętnik, został stworzony na podstawie znanego serialu "Violetta".

Jednak różni się. Znajdziemy w nim również momenty, które nie były pokazane w serialu. 

Znajdziemy też te cytaty, które Violetta wypisała i czytała na głos w serialu. Myślę, że dla V-Lovers jest to wspaniała pamiątka.

Pamiętnik kosztuje jedyne 14.99 zł. Myślę, że to bardzo tanio jak na tak dobrze zrobioną książkę.

Jest w niej prawie 200 wspaniałych stron.

Jak wiemy, główna bohaterka lubiła rysować w pamiętniku różne ważne rzeczy czy osoby, także znajdziemy wiele rysunków co doskonale ozdabia książkę.

Okładka wygląda wspaniale! Jest zachowana w różu co nadaje taki dziewczęcy klimat.

Violetta jest na pierwszym planie. 

Nie możemy zapomnieć również o tyłu okładki. On również jest przemyślany.

Znajdziemy na nim takie osoby jak Violetta, Thomas, Ludmiła, Francesca, Camila i Leon.

Osoby, dzięki którym nie byłoby pierwszego sezonu. 

Na okładce jest napisane :

"Kiedy ma się szesnaście lat, za sobą ciągłe podróże i żadnych przyjaciół, życie może być trudne. Dla Violetty, która właśnie wróciła wróciła do Buenos Aires, jedynym powiernikiem jest pamiętnik. Zapisuje w nim myśli i zwierzenia, które układają się w barwną historię. Są w niej przyjaźnie, pierwsze miłosne rozterki, wszechobecna muzyka i marzenia, które w końcu mają szansę się spełnić. Oto pamiętnik Violetty".

Według mnie doskonale opisane życie Violetty w momencie, gdy ją poznajemy.

Spis treści

Jak każda książka, ta również ma roździały oraz spis treści.

1. Nowy początek


Opisane jest, jak Violetta wraca do swojego rodzinnego miasta po wielu latach przeprowadzek do innych krajów. Boi się latać samolotem, ale ojciec ją uspokaja. Spotyka się w końcu ze swoją Olgą, która traktuje jak ciocię. Jej guwernantka odchodzi. Nigdy jej nie lubiła.


2. Dwa wyjątkowe spotkania


Violetta uciekła z domu po kolejnej kłótni z tatą. Gdy poślizgnęła się na błocie, łapie ją pewien chłopak. Okazuje się, że ma na imię Thomas. Niestety Violetta jest bardzo nieśmiała, więc ani słowem ucieka. 


3. Nic nie jest takie, jak się wydaje


Violetta ma w końcu szesnaste urodziny. Nie chciała tych urodzin, bo nie miała kogo zaprosić, ale ojciec mówi jej pierwszy raz coś o mamie. Okazuje się, że kochała przyjęcia, dlatego Violetta postanawia wziąć udział w urodzinach. Znalazła sukienkę mamy, którą podłożyła jej Angie. Oprócz tego okazuje się, że Angie ich okłamała i zostaje wyrzucona.


4. Bicie serca i marzenia


Violetta zakochuje się bardziej w Thomasie. Okazuje się, że on nie ma dziewczyny. 

Niestety poznaje Ludmiłe i ma pierwszego wroga.

Oprócz tego Thomas zostaje zwolniony i to przez Violettę.


5. Nowi przyjaciele


Poznaje nowych przyjaciół - Maxi, Fran i Camile. Oprócz tego poznaje kogoś, kto wpada jej w oko. Leon.


6. Wątpliwości


Postanawia iść na przesłuchania do Studia 21, ale ma wiele wątpliwości. Jednak namawia ją Thomas. Poszła i dostała się! Jest teraz oficjalnie uczennicą.


7. Zwierzenia


Francesca dowiedziała się, że Violettcie podoba się Thomas. Była troche zła, że jej o tym nie powiedziała, ale odstąpiła miejsce, aby Violetta z nim zaśpiewała.


8. Trudne wybory 


Violetta i Thomas umawiają się na randkę. Niestety do akcji wkracza Ludmiła i pisze do niej sms-a, że randka odwołana i wszystko między nimi skończone. I to wszystko z telefonu Thomasa!


9. To właśnie ja


Tata pozwolił Violettcie wystąpić na przedstawieniu. W końcu! To właśnie ja, Violetta.

Rysunki

Nie możemy również zapomnieć o rysunkach. To jeden z nich. Pamiętnik Violetty wygląda bardzo schludnie. Zawsze stara się, aby ładnie pisać, a oprócz tego ozdabia go rysunkami. 

Najczęsciej pojawi się Thomas oraz Leon w jej rysunkach. Oprócz tego już na pierwszych stronach możemy zobaczyć samolot, którym Violetta latała przy przeprowadzce do domu rodzinnego.

Notatnik

Ostatnim punktem jest notatnik. 

Autorzy zadbali o to, abyśmy mogli pisać również własne przemyślenia. Umożliwiają nam to kilka ostatnich stron!

Według mnie jest to świetny pomysł.


Napiszcie w komemtarzu co sądzicie o tej książce oraz czy lubicie serial Violetta.

Do zobaczenia w następnym poście!


OCENA JAKOŚCI

Uważasz, że ocena jest nieuczciwa? Zgłoś to przyciskiem "zgłoś" na dole, a administracja portalu sprawdzi tą ocenę!
JAK MOGĘ ZAROBIĆ PUNKTY DLA FANDOMU Z TEGO POSTA / CO MOGĘ TERAZ ZROBIĆ?
Jaka jest Twoja reakcja?
0
OK
0
Super
0
Śmiech
0
Zdziwienie
0
Złość
0
Smutek
PUNKTACJA Z TEGO POSTA NIE JEST WLICZANA DO AKTUALNYCH AKCJI KONKURSOWYCH PORTALU ALE
Wciąż możesz go komentować, oceniać i brać udział w jego wyzwaniach, a być może zdecydujemy się go podbić i tym samym zaliczyć z niego punkty do aktualnych akcji serwisu - im większa w nim aktywność, tym większa szansa byśmy podjęli taką decyzję :)

Redaktor tego posta zarobił dotychczas 518 punktów za:

Jakość:20Popularność:288
Wsparcie:25Ocena i wartość ocen:9
Wyróżnienia/kary:0Komentarze i reakcje:140
W trwającej akcji redaktor dla tego fandomu uzyskał skuteczność % ( polecanych dyskusji z napisanych w tym fandomie)
O CO CHODZI Z PUNKTAMI DLA REDAKTORÓW? ZA CO SIĘ JE ZARABIA?

Zaloguj się, aby zarabiać punkty z aktywności w postach !

Violetta
Paulina Korejke 3 Użytkownik 654,334 pkt
288 czytelników Sie 25, 2017

Twój komentarz lub propozycja wyzwania do posta

Możesz wkleić bezpośredni link do grafiki / video aby umieścić ją w treści komentarza
Podpisz się (nick, imię etc.)
Prywatność: Twój adres email zostanie tylko wykorzystany do przesłania powiadomień.
Weryfikacja antyspamowa:

Aby zapobiec tej weryfikacji w przyszłości i zbierać punkty w serwisie, proszę zaloguj się lub zarejestruj.

14 Komentarzy

Sumienie Użytkownik 644,006 pkt
wowo super recenzja!
Nie mam tej ksiazki ale twoja informacja bardzo mi sie przydałą!
+10 głosów
 
Najlepszy
+1600
Sie 25, 2017
Ola.Tinista Użytkownik 74,185 pkt
Super post! Czekam na więcej takich recenzji!
+6 głosów
Sie 25, 2017
Motywacja Użytkownik 19,529 pkt
Supi post! Cieszę się że mam tą ksiązke!
+6 głosów
Sie 25, 2017
Sumienie Użytkownik 644,006 pkt
Kocham tą książkę.
Mimo, że jej nie mam to naprawdę wydaje się bardzo ciekawa.
Fajnie, że znajduja się tam takie rysunki jakie były w pamiętniku Violi.
Fajny dodatek!
Gdy komuś się nudzi, śmiało można otworzyć tą książkę!
Chyba czas ją w końcu kupić
+5 głosów
Sie 25, 2017
BoKochamMojegoIdola Użytkownik 19,632 pkt
Ojej kocham tą książkę nie mam jej mam tylko z 3 sezonu ale czytałam 1 sezon na internecie :D jest cudowna tak jakbym znowu obejrzała ten serial i wróciła się do 2012 kiedy miałam około 6 lat :D książka jest świetnie opisana cudowna <3
+5 głosów
Sie 25, 2017
Lari Użytkownik 15,753 pkt
Ta książka jest bardzo fajna!Mam rowniez drugą czesc tej ksiazki czyli 'Sekrety i marzenia Violetty rok pozniej' Pamietam jak pisalam  w tej ksiazce na koncu czyli w notatniku to czułam się jak Violetta
+5 głosów
Sie 25, 2017
Ayla Sułtanka Użytkownik 9,049 pkt
Książka - pamiętnik budzi szczególne zaciekawienie, bo pozwala spojrzeć na bohaterkę od wewnątrz, jej oczami, a przez to lepiej ją zrozumieć. Wspaniała zachęta do pisania własnych pamiętników, które pozwolą uświadomić sobie własne myśli. To, czego człowiek nie wyartykułuje, tego najczęściej sobie nie uświadamia.
+4 głosów
Sie 25, 2017
Queen Stoessel Użytkownik 42,358 pkt
Świetny post! Przeczytałam go całego i mam ochotę natychmiast zakupić książkę. Mam jej drugą część, a mianowicie "Sekrety i marzenia Violetty rok później", która także jest niesamowita. Moim zdaniem "Sekrety i marzenia Violetty" to cudowna publikacja dzięki, której możemy bliżej poznać to co myśli i odczuwa tytułowa bohaterka w danej sytuacji/chwili. Dzięki niej możemy także poczuć się jakbyśmy mieli prawdziwy pamiętnik Vilu. Jest on bardzo podobny do oryginału co jeszcze bardziej zachęca do zakupu. Do tego jego cena jest bardzo przystępna. Każdemu kto chce poczuć od nowa moc telenoweli lub chce mieć kolejną rzecz w swojej kolekcji serialowych rzeczy (tak jak ja) to bardzo polecam zakup właśnie tej pozycji.
+3 głosów
Sie 25, 2017
zuziakkx Użytkownik 50,571 pkt
Swietna recenzja! Nie mam ksiazki, ale moja bff kupila ja od razu po jej wydaniu i pozyczala mi ja. Mam ogromny sentyment do tej ksiazki, nie tylko dlatego, ze jestem mega zzyta z moja bff, ale dlatego tez, ze zawsze po szkole chodzilam do niej ogladac Violette. Ogladalysmy kazdy sezon i dzielilysmy sie nowinkami na temat serialu. I love Violetta rowniez ogladalysmy :P ale do rzeczy: ksiazka jest napisana w swietnej formie i szybko sie ja czyta, za co ma u mnie duuuuuzego plusa ;) Bardzo fajna opcja jest notatnik na koncu, zebysmy mogli napisac swoje przemyslenia ;) z pewnoscia polecilabym ta ksiazke innym i mam nadzieje ze za niedlugo znajdzie sie na mojej polce!
+2 głosów
Sie 26, 2017
Tinka Martinka Użytkownik 32,850 pkt
Jejku, super recenzja! Wiedziałam, że taka książka jest, ale niestety nigdzie nie mogłam jej znaleźć i nie wiedziałam czy mi się spodoba. Dzięki Tobie wiem, że jest świetna aw <3 Zamierzam ją kupić i do tego kosztuje tylko 15 zł, ale super <3 Rysunki są świetne, poczuje się jak prawdziwa Violetta haha <3
+2 głosów
Sie 26, 2017
Tinka Martinka Użytkownik 32,850 pkt
Wiesz gdzie mogę ją kupić stacjonarnie?
+2 głosów
Sie 26, 2017
PatrycjaKania Użytkownik 14,474 pkt
meega pościk!
+1 głos
Sie 26, 2017
bibi11111 Użytkownik 1,554 pkt
Hmmmmmmmmm ja juz za stara jestem na takie ksiazki ale dzis jest u mnie moja 14 letnia sistrzenica i pokazalam jej poscik ona jest zakochana w Violettcie dobra oddaje jej klawiature ..........Okładka
Według mnie jest to najlepsza ze wszystkich okładek książek z tej serii. Jak widzicie powyżej przeważa na niej kolor żółty z elementami w kolorze czarnym i różowym. Widać na niej również serialową Violettę ze zdjęć promocyjnych do 3. sezonu.
Tylna okładka również jest bardzo bogata. Znajdują się tam rysunki z pamiętnika Violetty. Znajduje się również taki opis:
Nowa książka z serii Sekrety i marzenia Violetty inspirowana jest trzecim sezonem serialu telewizyjnego i opowiada o relacjach i zagadnieniach wcześniej nieopisywanych.
To zabawny ciąg nieporozumień, wspomnień, uśmiechów, a czasami także łez.
Bo takie właśnie jest życie i Viola dobrze o tym wie.
W środku wstęp Martiny Stoessel
oraz dedykacje od aktorów.

Już na 6 i 7 stronie znajduje się zapowiedziany wstęp od Martiny Stoessel wraz z jej zdjęciem i autografem.

Gdybym miała określić swoją postać, Violettę, trzema słowami, użyłabym wyrazów: wrażliwa, pomysłowa i dobra. Jestem bardzo szczęśliwa, że grałam tę postać. Wraz z nią dorosłam i wiele się nauczyłam.

Zyskałam wspaniałe wspomnienia! Cudowne były występy na żywo i sympatia publiczności. Zachwyciła mnie możliwość podróżowania i poznawania nowych krajów. Odkryłam, że widzów inspirują przygody bohaterów.

Chcę jeszcze raz podziękować wszystkim fanom, moim kolegom i koleżankom oraz rodzinie, która zawsze była blisko mnie.

Wszystkim tym, którzy kochali i kochają Violettę, życzę, by spełniły się ich marzenia, i dziękuję za to, że mogło się spełnić moje.

Na kolejnej stronie widzimy tytuł 1 rozdziału, czyli "Najtajniejsze marzenia". W owym rozdziel znajdziemy:

- jak Violetta opowiada jaka jest ostatnio zapominalska;
- Dlaczego wszyscy trenerzy są tacy uroczy, według Vilu;
- Dlaczego my, dziewczyny, zawsze się spóźniamy;
- Dlaczego Ludmiła i Violetta nie umieją się porozumieć;
- Dlaczego piękne słowa tak trudno wypowiedzieć;

Kolejne rozdziały to:

- Z głową (i sercem) w chmurach;
- Powrót pełen niespodzianek;
Ręką w rękę;
- Pamiętnik znaleziony;
 Zranione serce;
- Podziękowania.
No właśnie, ostatni rozdział to podziękowania. Chcecie zobaczyć co napisali dla nas nasi idole?
JORGE BLANCO - sprzeczne emocje
W tej chwili przeżywam sprzeczne emocje: jest mi smutno z powodu zakończenia trzeciego sezonu, ale jestem też podekscytowany, bo zaczyna się nowy etap mojego życia.
MOJA OPINIA
Według mnie owa książka to idealna propozycja dla każdej Vilovers. Dowiecie się wielu ciekawych rzeczy, których nie ma w serialu, np. Violetta dostaje listy od fanów i je publikuje w swoim pamiętniku. Zresztą dedykacje są naprawdę urocze. Książka kosztuje tylko 29,99 złotych, czyli nie jest zbytnio droga. Polecam Wam wszystkim!
+1 głos
Sie 26, 2017
k.stolarczyk9 Użytkownik 219 pkt
swietna recenzja <3 co d ksiazki niestety jej nie posiadam
+1 głos
Sie 26, 2017

Twój wynik:

Jeszcze w nic nie grałeś. Nie odnotowano żadnej aktywności w grze.
108 osób na stronie
0 Użytkowników oraz 108 Gości
Dziś posty czytano : 3604 razy

Fandomy, do których należę

Zaloguj się, aby zobaczyć fandomy, do których należysz i dołączać do nowych!

Fandomy, które obserwuję

Zaloguj się, aby zobaczyć fandomy, które Cię interesują i obserwować nowe!

Zainteresowani tym postem

Liczba osób: 1

Największe fandomy

  1. Riverdale
    189 osób
  2. The 100
    138 osób
  3. Ananasy Sylwii
    134 osób
  4. Bambinos
    125 osób
  5. Bartek Lovers
    121 osób
  6. Supiwerki
    73 osób
  7. Arturonators
    71 osób
  8. Potterheads
    67 osób
  9. Shawn Mendes Army
    60 osób
  10. SikorskiSquad
    39 osób
  11. Domisiaki
    35 osób
  12. Once Upon A Time
    29 osób
  13. Pretty Little Liars
    25 osób
  14. Donaty Agaty
    25 osób
  15. Pamiętniki Wampirów
    20 osób
  16. Remonators
    16 osób
  17. GRY
    14 osób
  18. Misiaki Sysi
    12 osób
  19. Famous In Love
    11 osób
  20. Kluseczki Olgi
    10 osób
  21. Zosiaki
    6 osób
  22. Temorki
    5 osób
  23. FANDOMS YOUTUBE
    5 osób
  24. Sonbird Team
    5 osób
  25. Life Is Strange
    4 osób
  26. Dua Lipa
    4 osób
  27. The Good Place
    3 osób
  28. PC
    2 osób
  29. Nintendo
    2 osób
  30. Young Stars Festival
    1 osób
  1. Riverdale
    553754 punktów
  2. Young Stars Festival
    44844 punktów
  3. Bartek Lovers
    43498 punktów
  4. Supiwerki
    39821 punktów
  5. Potterheads
    39816 punktów
  6. The 100
    38803 punktów
  7. SikorskiSquad
    32858 punktów
  8. Arturonators
    29704 punktów
  9. SERIALE
    25586 punktów
  10. GRY
    23053 punktów
  11. Life Is Strange
    22051 punktów
  12. Famous In Love
    21853 punktów
  13. FILMY/SERIALE/TV
    20162 punktów
  14. Domisiaki
    18342 punktów
  15. Once Upon A Time
    17583 punktów
  16. Ania, nie Anna
    17332 punktów
  17. Ananasy Sylwii
    17166 punktów
  18. Pretty Little Liars
    13107 punktów
  19. YOUNG STARS
    12870 punktów
  20. Shawn Mendes Army
    12668 punktów
  21. Forza
    11154 punktów
  22. Sonbird Team
    10831 punktów
  23. Remonators
    10181 punktów
  24. Eurowizja
    10088 punktów
  25. GWIAZDY YOUNG STARS
    9279 punktów
  26. Dua Lipa
    7959 punktów
  27. TALENTY
    6452 punktów
  28. MUZYKA
    6402 punktów
  29. Playstation VR
    6137 punktów
  30. FILMY
    5728 punktów
  31. Nintendo
    5300 punktów
  32. Pamiętniki Wampirów
    5016 punktów
  33. Detroit
    4983 punktów
  34. Tomb Raider
    4923 punktów
  35. KSIĄŻKI
    4593 punktów
  36. INNE
    4589 punktów
  37. Stranger Things
    4526 punktów
  38. Progress Armia
    4280 punktów
  39. The Originals
    4228 punktów
  40. Misiaki Sysi
    4168 punktów
  41. 13 Reasons Why
    3966 punktów
  42. Bambinos
    3790 punktów
  43. Young Stars News
    3215 punktów
  44. Sport
    2841 punktów
  45. K-Pop
    2738 punktów
  46. American Horror Story
    2596 punktów
  47. God Of War
    2525 punktów
  48. YOUTUBE
    2246 punktów
  49. Kortezjanie
    2114 punktów
  50. Puthinators
    1933 punktów
  51. Sony Playstation
    1626 punktów
  52. Przygodowe
    1150 punktów
  53. MMers
    903 punktów
  54. Temorki
    848 punktów
  55. FPS
    829 punktów
  56. Team Rieger
    782 punktów
  57. R5Family
    604 punktów
  58. PC
    527 punktów
  59. Kluseczki Olgi
    505 punktów
  60. Arianators
    488 punktów
  61. Uncharted
    477 punktów
  62. LUDZIE
    388 punktów
  63. Zosiaki
    385 punktów
  64. Directioners
    314 punktów
  65. FANDOMS TALENTS
    284 punktów
  66. Soy Luna
    284 punktów
  67. #talentobranie
    282 punktów
  68. 5SOSFam
    244 punktów
  69. Akcja & Przygoda
    220 punktów
  70. PROJEKT FANDOMS
    175 punktów
  71. Beautilles
    144 punktów
  72. The Good Place
    143 punktów
  73. Selenators
    128 punktów
  74. Donaty Agaty
    100 punktów
  75. Strzelanki
    98 punktów
  76. Orlandonators
    94 punktów
  77. Podróże
    84 punktów
  78. Swifties
    57 punktów
  79. Far Cry
    45 punktów
  80. Wyścigi
    45 punktów
  1. Potterheads
    976 punktów
  2. FILMY
    350 punktów
  3. FILMY/SERIALE/TV
    350 punktów
  1. Potterheads
    13365 punktów
  2. The 100
    9393 punktów
  3. SERIALE
    4034 punktów
  4. FILMY/SERIALE/TV
    3861 punktów
  5. Riverdale
    3736 punktów
  6. YOUNG STARS
    2137 punktów
  7. Young Stars Festival
    1408 punktów
  8. Bartek Lovers
    1369 punktów
  9. SikorskiSquad
    881 punktów
  10. Ananasy Sylwii
    865 punktów
  11. Once Upon A Time
    519 punktów
  12. Pretty Little Liars
    491 punktów
  13. FILMY
    352 punktów
  14. Life Is Strange
    349 punktów
  15. Domisiaki
    338 punktów
  16. GRY
    327 punktów
  17. Remonators
    218 punktów
  18. Arturonators
    212 punktów
  19. MUZYKA
    170 punktów
  20. Supiwerki
    137 punktów
  21. Bambinos
    65 punktów
  22. Shawn Mendes Army
    42 punktów
  23. Sonbird Team
    33 punktów
  24. TALENTY
    32 punktów
  25. INNE
    28 punktów
  26. Pamiętniki Wampirów
    27 punktów
  27. KSIĄŻKI
    21 punktów
  28. Stranger Things
    21 punktów
  29. Dua Lipa
    16 punktów
  30. Young Stars News
    16 punktów
  31. Ania, nie Anna
    13 punktów
  32. Eurowizja
    12 punktów
  33. The Originals
    12 punktów
  34. Nintendo
    11 punktów
  35. Famous In Love
    10 punktów
  36. Sport
    10 punktów
  37. God Of War
    8 punktów
  38. Detroit
    6 punktów
  39. 13 Reasons Why
    5 punktów
  40. YOUTUBE
    4 punktów
  41. Arianators
    3 punktów
  42. LUDZIE
    2 punktów
  43. Progress Armia
    2 punktów
  44. Misiaki Sysi
    1 punktów
  45. Playstation VR
    1 punktów
  1. Potterheads
    37555 punktów
  2. Riverdale
    4469 punktów
  3. Ananasy Sylwii
    3072 punktów
  4. Pretty Little Liars
    2607 punktów
  5. Shawn Mendes Army
    2191 punktów
  6. The 100
    1649 punktów
  7. Bartek Lovers
    1586 punktów
  8. Sonbird Team
    1486 punktów
  9. Once Upon A Time
    1216 punktów
  10. Dua Lipa
    1047 punktów
  11. The Originals
    989 punktów
  12. Soy Luna
    986 punktów
  13. Bambinos
    918 punktów
  14. K-Pop
    902 punktów
  15. Supiwerki
    851 punktów
Kontakt Post