NAJWAŻNIEJSZE LINKI DLA CIEBIE - WYKORZYSTAJ PORTAL w 100%
DOŁĄCZ DO GRUPY FANDOMS NA FACEBOOKU ! - KLIKNIJ TUTAJ :)


+8 głosów
ZALOGUJ SIĘ I DOŁĄCZ DO TEGO FANDOMU!

Chcesz wiedzieć co Domisiaki uwielbiają czytać? Jeśli tak musisz koniecznie przeczytać tego posta!

ANNA JOPEK przedstawia nam WALKIRIE

"Z książką Paula Coelho pt. "Walkirie" miałam styczność jakieś dwa tygodnie temu. 

Została mi ona polecona przez moją przyjaciółkę. Wcześniej bałam się sięgnąć po jego książki gdyż nie do końca byłam przekonana do tematyki jego utworów. Książka opowiada o losach Paula i jego żony Chris. Paulo kolejny raz próbuje odnaleźć sens życia, znaleźć swoje miejsce na ziemi.Z tego powodu wyrusza w 40 dniową wedrówkę na pustynię. Jego żona choć na początku nie za bardzo jest przekonana co do słuszności wyprawy z czasem zmienia zdanie i wspiera męża w jego decyzji. Jej mąż jest magiem studiuje sztuki magiczne wierzy w magię. Natomiast Chris jest osobą wierzącą. Podczas podróży zmienia swój punkt widzenia i chce tak jak jej mąż poznać swojego anioła. Zaczyna dostrzegać zmiany jakie w jej życiu nastąpiły po pobieraniu nauk od męża.W książce pojawiają się również tytułowe walkirie. Mają one pomóc Paulowi i Chris w odnalezieniu swoich aniołów. Walkiria Walhalla. Stara się zniechęcić Chris mało tego uwodzi jej męża na jej oczach. Jej sposób pomocy budzi często wątpliwości. Czy jej metody pomogą i czy Paulo spotkał anioła musicie się dowiedzieć sami. sięgając po książkę.Zaczynając czytać miałam mieszane uczucia. Jak wiemy Paulo Coelho w swoich książkach zawiera tematykę religijną. Jest ona ciężka. I nie jest to do końca tematyka, którą lubię czytać. Autor posługuje się też często trudnym słownictwem. Jednak z kolejnymi stronami wciągałam się w książke coraz bardziej. I nim się obejrzałam miałam ją już skończoną.Co mi się w niej podobało. Dała mi wiele do myślenia. Zdałam sobie sprawę jak wiele można zobaczyć w otaczającym mnie świecie jeśli dam sobie taka możliwość i szansę. Urzekła mnie sama droga Paula i Chris w odnalezieniu anioła. Oddanie żony do męża było cudownie pokazane. Paulo moim zdaniem w mistrzowski sposób ukazał poszczególne etapy drogi duchowej bohaterów i ich zmianę. Mimo moich obaw jestem zachwycona,że przeczytałam tę książkę. Zmieniła moje nastawienie do świata oraz mój stosunek do samego autora. Jestem pewna, że sięgnę jeszcze nie raz po książki Paula Coelho. Wam mogę ja serdecznie polecić. Ja w momencie jej czytania miałam zastój od pół roku nie mogłam znaleźć żadnej książki, która by mnie zainteresowała. Dzięki niej na nowo odkryłam radość z czytania. Bardzo mocno polecam przeczytać tą książkę." 



Po tym krótkim streszczeniu/recenzji Anii przeczytałbym tą książkę. Ale powiem wam szczerze że nie jest w moim typie i trudno by mi ją się czytało. 

Moja ocena to 5.5/10

Streszczenie Marceliny Dyszy książki Uratuj mnie

"Mam kilka ulubionych książek. Jedną z nich jest książka Anny Bellon „Uratuj mnie”. Opowiada o życiu nastolatki, która pogrążyła się w żałobie i zerwała kontakt ze wszystkimi przyjaciółmi ponieważ zginął jej brat. Przedstawia także życie nastolatka który marzy uwolnić się od toksycznego ojca. Ucieczką od bólu jest dla nich pogrążenie się w muzyce. Książkę bardzo polecam, jest bardzo prawdziwa z wątkami miłosnymi i przedstawia realne problemy nastolatków."



Powiem tak, krótko napisałaś ale bardzo mnie zainteresowałaś tą książką. Jest bardzo ale to bardzo w moim typie przy okazji bardzo polecam książkę pt.   "Pamiętnik Narkomanki" autorstwa Barbary Rosiek. 

Moja ocena to 9/10 

Miłość za wszelką cenę to właśnie tą książkę przeczytała Dominika Bukowska! Zobaczcie co o niej sądzi

"Moją ulubioną książką jest thriller psychologiczny ,,Miłość za wszelką cenę" autorstwa Loisy Reid. Książka opowiada o losach nastoletniej Audrey, jej sąsiedzie Leo i jej młodszym bracie Peterowi. Audrey od kilku lat cierpi na depresję. W końcu przeprowadza sie z matką i bratem do małego miasta. Tam poznaje Leo - syna kobiety mieszkającej w Londynie. Chłopak tez cierpiał na chorobę psychiczną. Audrey zaczyna nowe życie. Zaczyna chodzić do szkoły brać leki a nawet chodzi z matką do psychologa. Wszystko super? Niezupełnie. Miłość zaczyna prowadzić dziewczynę na prostą a tymczasem największym wrogiem dziewczyny NADAL jest depresja. Audrey tnie się co nie uchodzi uwadze jej opiekuńczej matki. Ta od razu zabiera ją do szpitala. Po powrocie ze szpitala wszystko zaczyna nabierać rozpędu.. Leo i Audrey zostają parą co.. nie do końca podoba sie matce dziewczyny. Do dziewczyny pewnej nocy wraca TO COŚ. Rodzicielka chce ją pozbawić całkowitemu wymazaniu pamięci... czym okazało sie TO COŚ? Jak potoczy sie los Audrey i Leo? Czy depresja przegra z miłością? Musisz przeczytać 😉 Dlaczego to moja ulubiona książka? Opisuje coś co jest bardzo blisko mojemu sercu. Każdy z nas miał moment zwątpienia w sens życia. Audrey miała takich wiele.. zupełnie jak ja. W stu procentach utożsamiam się z jej postacią. Ta książka to opowieść inna niż wszystkie. Sama fabuła wciąga. (Czytałam ją od 12 w nocy do 6 rano ) Może i historia wydawać się banalna ale osobiście mnie zakończenie zszokowało na tyle, ze godzinę patrzyłam w sufit i myślałam ciągle - To koniec? Myślę, ze dobrze zrobiony film Miłość za wszelką cenę byłby NIEZIEMSKI! Polecam wam z całego serca przeczytać tą książkę."



Zaintrygowałaś mnie tym krótki streszczeniem tej książki. Jak sama napisałaś fabuła mocno wciąga. Spróbuje ją przeczytać ale nie obiecuję, nie jest całkiem w moim typie.

Moja ocena too 6.5/10

Magda Mianowska przekonuje nas do książki Ponad Wszystko

"Moją ulubioną książką jest "Ponad Wszystko" Nicoli Yoon. Jest to książka o siedemnastoletniej dziewczynie,która ma alergię na cały świat. Nie wychodzi z domu ma nauczanie indywidualne. Wszystko się zmienia kiedy poznaje chłopaka z sąsiedztwa. To moc wielu wrażeń jakie opisuje autorka tego bestselleru. Polecam bardzo serdecznie !❤️"



Widzę że książka warta przeczytania. Mało napisałaś nasza kochana Madziuuu. Ale powiem wam tak że już czytałem i także mega polecam!!

Moja ocena 7/10

Wiktoria Kocanowska opowie nam o Dziewczynie z Drużyny

"Miranda Kenneally "Dziewczyna z drużyny". Główną bohaterką tej książki jest Jordan Woods, która jest inna niż większość dziewczyn. Nie interesują ją związki, a każdego chłopaka traktuje jedynie jako kumpla. Liczy się tylko i wyłącznie futbol do czasu... Pewnego dnia zarówno w szkole jak i drużynie pojawia się nowy uczeń, jest odrobinę lepszy w tym sporcie niż Jordan, w dodatku na jego widok dziewczynie miękną kolana. Jak potoczy się historia? Tego można dowiedzieć się tylko dzięki przeczytaniu tej książki, ja osobiście ją polecam między innymi dlatego, że jest o miłości a tą tematykę czytam najchętniej, ale również dlatego, że jest o spełnianiu marzeń, bohaterka mimo przeszkód i bólu dąży do tego."



Ooooł bardzo ale to bardzo mnie zachęciłaś mnie do tej książki. Uwielbiam takie tematy (haha) gdzie coś się dzieje do tego jeszcze o nastolatkach to już w ogóle. Książka godna polecenia!

Moja ocena to 8.5/10 

Alicja Lewowska zachęca do przeczytania Co ze mnie zostało!

"Kat Zhang ,,Co ze mnie zostało". ,,Co ze mnie zostało" to historia osadzona w świecie, w którym każdy człowiek ma dwie dusze. Po kilku latach jedna z nich ustępuje drugiej a ta przejmuje całkowitą kontrolę nad ciałem. Jednak dwie siostry - Eva i Addie są hybrydami, które jako nastolatki wciąż dzielą ciało. Gdy ich tajemnica wychodzi na jaw trafiają do szpitala, w którym jedna z dusz ma zostać uśpiona. Poznają tam inne hybrydy i razem starają się uciec z ośrodka."



Takie właśnie książki uwielbiam. Chociaż krótkie STRESZCZENIE ale zawarłaś przekonywujące wydarzenia z tej książki. Na pewno polecę znajomym!

Moja ocena to 8/10

Zawszę stanę przy Tobie właśnie ta książka podbiła serce Pauliny Korejke!

"GAYLE FORMAN "Zawsze stanę przy Tobie". Bardzo polubiłam książkę pt: "Zawsze stanę przy tobie". Jest to obyczajowa książka i może nie wszystkim się podobać, ale mi skradła serce. Ma wspaniały przekaz i jest kierowoną do młodzieży. Każdy z nas przeżywa okres buntu oraz rodzice nas nie rozumieją. Bohaterka książki Brit boryka się z tymi problemami. Niestety, nigdy nie zrozumiała dlaczego ojciec oddał ją do Red Rocka, ośrodka terapeutycznego. Wymykała się z domu, żeby grać koncerty ze swoim zespołem, ale praktycznie oprócz tego nic nie robiła złego. Odkąd trafia do tego ośrodka, jej życie diametralnie zmienia się. Terapeutki nie mają w ogóle klasyfikacji. Znęcają się psychicznie na swoich uczniach. Nagradzane jest donoszenie na koleżanki. Na szczęście Brit poznaje swoją paczkę przyjaciółek, dzięki którym zachowuje rozsądek. Razem spotykają się potajemnie, by wymyśleć coś, żeby wydostać się z tego ośrodka. Jak potoczą się jej losy? Czy jej ojciec w końcu zrozumie co takiego zrobił? Czytajcie, a jestem pewna, że wciągniecie się w nią tak samo jak i ja!"



Po tym krótkim ale treściwym streszczeniu można wywnioskować że książka jest wspaniała ale jakoś do mnie nie przemawia. Po prostu jakoś mi ta książka "nie leży". Ale przypuszczam że mojej koleżance na pewno przypadnie do gustu polecę jej tą książkę.

Moja ocena to 5.5/10

Wiktoria Mączkowska przedstawia nam Hanne Baker w książce

13 powodów autorstwa Asher Jay. Opowiada o dziewczynie która popełniła samobójstwo przez osoby z jej szkoły a dokładnie przez ich zachowania. Pewnego razu jej kolega z klasy Clay gdy wracał do domu przed drzwiami znalazł paczkę, ale nie spodziewała się że znajdzie tam kasety. Należały one do dziewczyny która popełniła to samobójstwo, nazywała się Hannah. Na kasetach nagrała powody swojej śmierci a dokładniej sytuacje w których „powody” (osoby z jej szkoły) brały udział, co doprowadziło do śmierci nastolatki. Historii było 13 i każda należała do innej osoby… Jesteś ciekawy co wydarzyło się dalej ? To zapraszam do przeczytania tej ciekawej książki !



Nic dodać nic ująć. Zgaduje że na pewno oglądaliście a nie czytaliście. Przyznam sie sam że też nie czytałem. Ale postanawiam to przeczytac jak wiemy w filmach/serialach jest tylko połowa książki. 

Moja ocena to 9/10


Przekonywuję was do przeczytani tego wspaniałego Pamiętnika Narkomanki

Chciałbym was zaprosić do przeczytania "Pamiętnika Narkomanki" autorstwa Barbary Rosiek. Jest to pamiętnik narkomanki która z pilnej uczennicy i wzorowego dziecka powoli zmienia się w narkomankę w wieku! Wszystko się zaczyna w wiosnę nasza główna bohaterka pragnęła zmiany więc ją dostała, poszła na pierwsze wagary. Wtedy pierwszy raz wzięła narkotyki i była to morfina, dostała zastrzyk od nieznajomych, na początku nie wiedziała co to jest, wróciła do domu i wszystko sie zaczyna. Zaczęła się kłócić z rodzicami, uciekać coraz częściej ze szkoły po to aby tylko ćpać. Odcina się od świata realistycznego, wszystko ją drażniło aż w końcu zaczęło się. Tak jak każdy narkoman mówiła że ona w każdej chwili może z tym skończyć ale jednak tego nie robiła, jak ona to mówiła "po narkotykach jest super". 

Pamiętajcie że trzeba się martwić o osoby które są skryte w sobie i nie zawierają znajomości bo ona są najbardziej podatne na takie sytuacje. 


Tym akcentem kończymy posta. 

Dziękuję za przeczytanie mam nadzieje że wytrwaliście do końca. 

Zachęcam do zostawienia lapki w góre oraz do skomentowania


Poniżej znajduje się ankieta w której odpowiadacie na pytanie: Która książka wam sie najbardziej spodobała po tych krótkich streszczeniach?


Do tego posta dodana została ankieta - Wybierz opcję:
WALKIRIE (1 głos, 7%)
URATUJ MNIE (0 głosów)
PONAD WSZYSTKO (0 głosów)
MIŁOŚĆ ZA WSZELKĄ CENĘ (0 głosów)
ZAWSZE STANE PRZY TOBIE (3 głosów, 21%)
CO ZE MNIE ZOSTAŁO (0 głosów)
DZIEWCZYNA Z DRUŻYNY (1 głos, 7%)
PAMIĘTNIK NARKOMANKI (4 głosów, 29%)
13 POWODÓW (5 głosów, 36%)
JAK MOGĘ ZAROBIĆ PUNKTY DLA FANDOMU Z TEGO POSTA / CO MOGĘ TERAZ ZROBIĆ?
Jaka jest Twoja reakcja na ten post?
0
Jest OK
2
Super
0
Śmiech
0
Zdziwienie
0
Złość
0
Smutek
PUNKTACJA Z TEGO POSTA NIE JEST WLICZANA DO AKTUALNYCH AKCJI KONKURSOWYCH PORTALU ALE
Wciąż możesz go komentować, oceniać i brać udział w jego wyzwaniach, a być może zdecydujemy się go podbić i tym samym zaliczyć z niego punkty do aktualnych akcji serwisu - im większa w nim aktywność, tym większa szansa byśmy podjęli taką decyzję :)

Redaktor tego posta zarobił dotychczas 307 punktów za:

Jakość:20Popularność:144
Wsparcie:53Ocena i wartość ocen:8
Wyróżnienia/kary:0Komentarze i reakcje:50
W trwającej akcji redaktor dla tego fandomu uzyskał skuteczność % ( polecanych postów z napisanych w tym fandomie)
O CO CHODZI Z PUNKTAMI DLA REDAKTORÓW? ZA CO SIĘ JE ZARABIA?

Zaloguj się, aby zarabiać punkty z aktywności w postach !

Dominika Sozańska
Klaudiusz Kebadiusz Użytkownik 61,244 punktów 4 10
144 czytelników Wrz 20, 2017

Twój komentarz lub propozycja wyzwania do posta

Możesz wkleić bezpośredni link do grafiki / video aby umieścić ją w treści komentarza
Typ posta - do wyboru: pusty(post), quiz, story, zadanie
Prywatność: Twój adres email zostanie tylko wykorzystany do przesłania powiadomień.
Weryfikacja antyspamowa:

Aby zapobiec tej weryfikacji w przyszłości i zbierać punkty w serwisie, proszę zaloguj się lub zarejestruj.

5 Komentarzy

Anna Jopek Fan 145,561 punktów 3 10
Me post dziękuje, że mogłam wziąść w nim udział. Przy znam ze poza moja nie czytałam innych ale z pewnością to nadrobić. Każdy ma inny gust  i każdemu z nas podoba się inny rodzaj książki
+5 głosów
Jest OK
 
Najlepszy komentarz
Wrz 20, 2017
Dominisia Użytkownik 38,264 punktów 5
Jestem w trakcie poszukiwania nowych książek do czytania ❤ to wspaniały post dla mnie
+5 głosów
Jest OK
Wrz 20, 2017
Paulina Korejke 3 Użytkownik 641,891 punktów 6 15
Dzięki, że mogłam pomóc! Super wyszedł post
+5 głosów
Jest OK
Wrz 20, 2017
V-lovers1 Użytkownik 39,304 punktów 1 8
Heh dziękuje za polecenie książek, które warto przeczytać. Po tych recenzjach z pewnością zabiorę się za 13rw ( chociaż lekko się boje różnicy miedy książką a serialem) oraz Ponad Wszysto Świetny post ^^
+2 głosów
Jest OK
Wrz 21, 2017
DominikaK Użytkownik 736 punktów 1
Super <3
+1 głos
Jest OK
Wrz 22, 2017

Twój wynik:

Jeszcze w nic nie grałeś. Nie odnotowano żadnej aktywności w grze.
207 osób na stronie
3 Użytkowników oraz 204 Gości
Użytkownicy aktualnie na stronie
Dziś posty czytano : 9663 razy

Fandomy, do których należę

Zaloguj się, aby zobaczyć fandomy, do których należysz i dołączać do nowych!

Fandomy, które obserwuję

Zaloguj się, aby zobaczyć fandomy, które Cię interesują i obserwować nowe!

Zainteresowani tym postem

Liczba osób: 2

Największe fandomy

  1. The 100
    94 osób
  2. Bambinos
    89 osób
  3. Riverdale
    84 osób
  4. Ananasy Sylwii
    83 osób
  5. Bartek Lovers
    66 osób
  6. Supiwerki
    44 osób
  7. Arturonators
    32 osób
  8. Once Upon A Time
    25 osób
  9. Domisiaki
    20 osób
  10. SikorskiSquad
    19 osób
  11. Pretty Little Liars
    10 osób
  12. Remonators
    8 osób
  13. Famous In Love
    8 osób
  14. Misiaki Sysi
    5 osób
  15. Dua Lipa
    3 osób
  16. The Good Place
    3 osób
  17. TALENTY
    1 osób
  18. Kluseczki Olgi
    1 osób
  19. GRY
    1 osób
  1. Riverdale
    172874 punktów
  2. The 100
    30647 punktów
  3. Supiwerki
    20021 punktów
  4. Young Stars Festival
    18232 punktów
  5. Ananasy Sylwii
    13962 punktów
  6. Shawn Mendes Army
    11919 punktów
  7. Ania, nie Anna
    10133 punktów
  8. SERIALE
    9205 punktów
  9. Bambinos
    9136 punktów
  10. Eurowizja
    9103 punktów
  11. Bartek Lovers
    8917 punktów
  12. Famous In Love
    8183 punktów
  13. Once Upon A Time
    7679 punktów
  14. FILMY/SERIALE/TV
    7183 punktów
  15. YOUNG STARS
    6727 punktów
  16. Pretty Little Liars
    6367 punktów
  17. Remonators
    6118 punktów
  18. Dua Lipa
    4571 punktów
  19. KSIĄŻKI
    4397 punktów
  20. INNE
    4379 punktów
  21. GWIAZDY YOUNG STARS
    4195 punktów
  22. Progress Armia
    4108 punktów
  23. The Originals
    4029 punktów
  24. Nintendo
    3599 punktów
  25. 13 Reasons Why
    3503 punktów
  26. Arturonators
    3224 punktów
  27. Domisiaki
    2812 punktów
  28. K-Pop
    2627 punktów
  29. SikorskiSquad
    2485 punktów
  30. God Of War
    2403 punktów
  31. Sport
    2112 punktów
  32. Young Stars News
    2016 punktów
  33. Puthinators
    1881 punktów
  34. MUZYKA
    1657 punktów
  35. Misiaki Sysi
    1617 punktów
  36. FILMY
    1606 punktów
  37. GRY
    939 punktów
  38. Pamiętniki Wampirów
    524 punktów
  39. Team Rieger
    428 punktów
  40. Stranger Things
    374 punktów
  41. Kluseczki Olgi
    333 punktów
  42. Arianators
    234 punktów
  43. Soy Luna
    148 punktów
  44. Detroit
    144 punktów
  45. YOUTUBE
    130 punktów
  46. Life Is Strange
    92 punktów
  47. MMers
    85 punktów
  48. The Good Place
    70 punktów
  49. Sony Playstation
    66 punktów
  50. R5Family
    56 punktów
  51. Selenators
    43 punktów
  52. Beautilles
    41 punktów
  53. Podróże
    40 punktów
  54. 5SOSFam
    38 punktów
  55. Directioners
    37 punktów
  56. Orlandonators
    24 punktów
  57. Uncharted
    21 punktów
  1. Potterheads
    114 punktów
  2. FILMY
    50 punktów
  3. FILMY/SERIALE/TV
    50 punktów
  1. The 100
    4998 punktów
  2. SERIALE
    2553 punktów
  3. FILMY/SERIALE/TV
    1882 punktów
  4. Bartek Lovers
    1096 punktów
  5. YOUNG STARS
    954 punktów
  6. Ananasy Sylwii
    863 punktów
  7. Riverdale
    367 punktów
  8. MUZYKA
    153 punktów
  9. Once Upon A Time
    91 punktów
  10. Arturonators
    87 punktów
  11. Supiwerki
    86 punktów
  12. Bambinos
    45 punktów
  13. Shawn Mendes Army
    39 punktów
  14. Pretty Little Liars
    32 punktów
  15. INNE
    24 punktów
  16. KSIĄŻKI
    21 punktów
  17. Stranger Things
    21 punktów
  18. Domisiaki
    20 punktów
  19. Dua Lipa
    20 punktów
  20. Remonators
    17 punktów
  21. Young Stars News
    16 punktów
  22. Ania, nie Anna
    14 punktów
  23. GRY
    14 punktów
  24. Eurowizja
    12 punktów
  25. SikorskiSquad
    12 punktów
  26. The Originals
    12 punktów
  27. FILMY
    11 punktów
  28. Nintendo
    11 punktów
  29. Sport
    10 punktów
  30. God Of War
    8 punktów
  31. Young Stars Festival
    8 punktów
  32. Famous In Love
    6 punktów
  33. Pamiętniki Wampirów
    6 punktów
  34. 13 Reasons Why
    5 punktów
  35. Arianators
    3 punktów
  36. LUDZIE
    2 punktów
  37. Progress Armia
    2 punktów
  38. Misiaki Sysi
    1 punktów
  1. Ananasy Sylwii
    2663 punktów
  2. Riverdale
    2283 punktów
  3. Pretty Little Liars
    1782 punktów
  4. Shawn Mendes Army
    1662 punktów
  5. Bartek Lovers
    1323 punktów
  6. Once Upon A Time
    1216 punktów
  7. Dua Lipa
    1047 punktów
  8. The Originals
    989 punktów
  9. Soy Luna
    986 punktów
  10. Bambinos
    918 punktów
  11. K-Pop
    683 punktów
  12. Supiwerki
    645 punktów
Kontakt Post