NAJWAŻNIEJSZE LINKI - WYKORZYSTAJ PORTAL W 100%
DOŁĄCZ DO GRUPY FANDOMS NA FB! - KLIKNIJ


+8 głosów
(postid: 319046) 
ZALOGUJ SIĘ I DOŁĄCZ DO TEGO FANDOMU!

Chcesz wiedzieć co Domisiaki uwielbiają czytać? Jeśli tak musisz koniecznie przeczytać tego posta!

ANNA JOPEK przedstawia nam WALKIRIE

"Z książką Paula Coelho pt. "Walkirie" miałam styczność jakieś dwa tygodnie temu. 

Została mi ona polecona przez moją przyjaciółkę. Wcześniej bałam się sięgnąć po jego książki gdyż nie do końca byłam przekonana do tematyki jego utworów. Książka opowiada o losach Paula i jego żony Chris. Paulo kolejny raz próbuje odnaleźć sens życia, znaleźć swoje miejsce na ziemi.Z tego powodu wyrusza w 40 dniową wedrówkę na pustynię. Jego żona choć na początku nie za bardzo jest przekonana co do słuszności wyprawy z czasem zmienia zdanie i wspiera męża w jego decyzji. Jej mąż jest magiem studiuje sztuki magiczne wierzy w magię. Natomiast Chris jest osobą wierzącą. Podczas podróży zmienia swój punkt widzenia i chce tak jak jej mąż poznać swojego anioła. Zaczyna dostrzegać zmiany jakie w jej życiu nastąpiły po pobieraniu nauk od męża.W książce pojawiają się również tytułowe walkirie. Mają one pomóc Paulowi i Chris w odnalezieniu swoich aniołów. Walkiria Walhalla. Stara się zniechęcić Chris mało tego uwodzi jej męża na jej oczach. Jej sposób pomocy budzi często wątpliwości. Czy jej metody pomogą i czy Paulo spotkał anioła musicie się dowiedzieć sami. sięgając po książkę.Zaczynając czytać miałam mieszane uczucia. Jak wiemy Paulo Coelho w swoich książkach zawiera tematykę religijną. Jest ona ciężka. I nie jest to do końca tematyka, którą lubię czytać. Autor posługuje się też często trudnym słownictwem. Jednak z kolejnymi stronami wciągałam się w książke coraz bardziej. I nim się obejrzałam miałam ją już skończoną.Co mi się w niej podobało. Dała mi wiele do myślenia. Zdałam sobie sprawę jak wiele można zobaczyć w otaczającym mnie świecie jeśli dam sobie taka możliwość i szansę. Urzekła mnie sama droga Paula i Chris w odnalezieniu anioła. Oddanie żony do męża było cudownie pokazane. Paulo moim zdaniem w mistrzowski sposób ukazał poszczególne etapy drogi duchowej bohaterów i ich zmianę. Mimo moich obaw jestem zachwycona,że przeczytałam tę książkę. Zmieniła moje nastawienie do świata oraz mój stosunek do samego autora. Jestem pewna, że sięgnę jeszcze nie raz po książki Paula Coelho. Wam mogę ja serdecznie polecić. Ja w momencie jej czytania miałam zastój od pół roku nie mogłam znaleźć żadnej książki, która by mnie zainteresowała. Dzięki niej na nowo odkryłam radość z czytania. Bardzo mocno polecam przeczytać tą książkę." 



Po tym krótkim streszczeniu/recenzji Anii przeczytałbym tą książkę. Ale powiem wam szczerze że nie jest w moim typie i trudno by mi ją się czytało. 

Moja ocena to 5.5/10

Streszczenie Marceliny Dyszy książki Uratuj mnie

"Mam kilka ulubionych książek. Jedną z nich jest książka Anny Bellon „Uratuj mnie”. Opowiada o życiu nastolatki, która pogrążyła się w żałobie i zerwała kontakt ze wszystkimi przyjaciółmi ponieważ zginął jej brat. Przedstawia także życie nastolatka który marzy uwolnić się od toksycznego ojca. Ucieczką od bólu jest dla nich pogrążenie się w muzyce. Książkę bardzo polecam, jest bardzo prawdziwa z wątkami miłosnymi i przedstawia realne problemy nastolatków."



Powiem tak, krótko napisałaś ale bardzo mnie zainteresowałaś tą książką. Jest bardzo ale to bardzo w moim typie przy okazji bardzo polecam książkę pt.   "Pamiętnik Narkomanki" autorstwa Barbary Rosiek. 

Moja ocena to 9/10 

Miłość za wszelką cenę to właśnie tą książkę przeczytała Dominika Bukowska! Zobaczcie co o niej sądzi

"Moją ulubioną książką jest thriller psychologiczny ,,Miłość za wszelką cenę" autorstwa Loisy Reid. Książka opowiada o losach nastoletniej Audrey, jej sąsiedzie Leo i jej młodszym bracie Peterowi. Audrey od kilku lat cierpi na depresję. W końcu przeprowadza sie z matką i bratem do małego miasta. Tam poznaje Leo - syna kobiety mieszkającej w Londynie. Chłopak tez cierpiał na chorobę psychiczną. Audrey zaczyna nowe życie. Zaczyna chodzić do szkoły brać leki a nawet chodzi z matką do psychologa. Wszystko super? Niezupełnie. Miłość zaczyna prowadzić dziewczynę na prostą a tymczasem największym wrogiem dziewczyny NADAL jest depresja. Audrey tnie się co nie uchodzi uwadze jej opiekuńczej matki. Ta od razu zabiera ją do szpitala. Po powrocie ze szpitala wszystko zaczyna nabierać rozpędu.. Leo i Audrey zostają parą co.. nie do końca podoba sie matce dziewczyny. Do dziewczyny pewnej nocy wraca TO COŚ. Rodzicielka chce ją pozbawić całkowitemu wymazaniu pamięci... czym okazało sie TO COŚ? Jak potoczy sie los Audrey i Leo? Czy depresja przegra z miłością? Musisz przeczytać 😉 Dlaczego to moja ulubiona książka? Opisuje coś co jest bardzo blisko mojemu sercu. Każdy z nas miał moment zwątpienia w sens życia. Audrey miała takich wiele.. zupełnie jak ja. W stu procentach utożsamiam się z jej postacią. Ta książka to opowieść inna niż wszystkie. Sama fabuła wciąga. (Czytałam ją od 12 w nocy do 6 rano ) Może i historia wydawać się banalna ale osobiście mnie zakończenie zszokowało na tyle, ze godzinę patrzyłam w sufit i myślałam ciągle - To koniec? Myślę, ze dobrze zrobiony film Miłość za wszelką cenę byłby NIEZIEMSKI! Polecam wam z całego serca przeczytać tą książkę."



Zaintrygowałaś mnie tym krótki streszczeniem tej książki. Jak sama napisałaś fabuła mocno wciąga. Spróbuje ją przeczytać ale nie obiecuję, nie jest całkiem w moim typie.

Moja ocena too 6.5/10

Magda Mianowska przekonuje nas do książki Ponad Wszystko

"Moją ulubioną książką jest "Ponad Wszystko" Nicoli Yoon. Jest to książka o siedemnastoletniej dziewczynie,która ma alergię na cały świat. Nie wychodzi z domu ma nauczanie indywidualne. Wszystko się zmienia kiedy poznaje chłopaka z sąsiedztwa. To moc wielu wrażeń jakie opisuje autorka tego bestselleru. Polecam bardzo serdecznie !❤️"



Widzę że książka warta przeczytania. Mało napisałaś nasza kochana Madziuuu. Ale powiem wam tak że już czytałem i także mega polecam!!

Moja ocena 7/10

Wiktoria Kocanowska opowie nam o Dziewczynie z Drużyny

"Miranda Kenneally "Dziewczyna z drużyny". Główną bohaterką tej książki jest Jordan Woods, która jest inna niż większość dziewczyn. Nie interesują ją związki, a każdego chłopaka traktuje jedynie jako kumpla. Liczy się tylko i wyłącznie futbol do czasu... Pewnego dnia zarówno w szkole jak i drużynie pojawia się nowy uczeń, jest odrobinę lepszy w tym sporcie niż Jordan, w dodatku na jego widok dziewczynie miękną kolana. Jak potoczy się historia? Tego można dowiedzieć się tylko dzięki przeczytaniu tej książki, ja osobiście ją polecam między innymi dlatego, że jest o miłości a tą tematykę czytam najchętniej, ale również dlatego, że jest o spełnianiu marzeń, bohaterka mimo przeszkód i bólu dąży do tego."



Ooooł bardzo ale to bardzo mnie zachęciłaś mnie do tej książki. Uwielbiam takie tematy (haha) gdzie coś się dzieje do tego jeszcze o nastolatkach to już w ogóle. Książka godna polecenia!

Moja ocena to 8.5/10 

Alicja Lewowska zachęca do przeczytania Co ze mnie zostało!

"Kat Zhang ,,Co ze mnie zostało". ,,Co ze mnie zostało" to historia osadzona w świecie, w którym każdy człowiek ma dwie dusze. Po kilku latach jedna z nich ustępuje drugiej a ta przejmuje całkowitą kontrolę nad ciałem. Jednak dwie siostry - Eva i Addie są hybrydami, które jako nastolatki wciąż dzielą ciało. Gdy ich tajemnica wychodzi na jaw trafiają do szpitala, w którym jedna z dusz ma zostać uśpiona. Poznają tam inne hybrydy i razem starają się uciec z ośrodka."



Takie właśnie książki uwielbiam. Chociaż krótkie STRESZCZENIE ale zawarłaś przekonywujące wydarzenia z tej książki. Na pewno polecę znajomym!

Moja ocena to 8/10

Zawszę stanę przy Tobie właśnie ta książka podbiła serce Pauliny Korejke!

"GAYLE FORMAN "Zawsze stanę przy Tobie". Bardzo polubiłam książkę pt: "Zawsze stanę przy tobie". Jest to obyczajowa książka i może nie wszystkim się podobać, ale mi skradła serce. Ma wspaniały przekaz i jest kierowoną do młodzieży. Każdy z nas przeżywa okres buntu oraz rodzice nas nie rozumieją. Bohaterka książki Brit boryka się z tymi problemami. Niestety, nigdy nie zrozumiała dlaczego ojciec oddał ją do Red Rocka, ośrodka terapeutycznego. Wymykała się z domu, żeby grać koncerty ze swoim zespołem, ale praktycznie oprócz tego nic nie robiła złego. Odkąd trafia do tego ośrodka, jej życie diametralnie zmienia się. Terapeutki nie mają w ogóle klasyfikacji. Znęcają się psychicznie na swoich uczniach. Nagradzane jest donoszenie na koleżanki. Na szczęście Brit poznaje swoją paczkę przyjaciółek, dzięki którym zachowuje rozsądek. Razem spotykają się potajemnie, by wymyśleć coś, żeby wydostać się z tego ośrodka. Jak potoczą się jej losy? Czy jej ojciec w końcu zrozumie co takiego zrobił? Czytajcie, a jestem pewna, że wciągniecie się w nią tak samo jak i ja!"



Po tym krótkim ale treściwym streszczeniu można wywnioskować że książka jest wspaniała ale jakoś do mnie nie przemawia. Po prostu jakoś mi ta książka "nie leży". Ale przypuszczam że mojej koleżance na pewno przypadnie do gustu polecę jej tą książkę.

Moja ocena to 5.5/10

Wiktoria Mączkowska przedstawia nam Hanne Baker w książce

13 powodów autorstwa Asher Jay. Opowiada o dziewczynie która popełniła samobójstwo przez osoby z jej szkoły a dokładnie przez ich zachowania. Pewnego razu jej kolega z klasy Clay gdy wracał do domu przed drzwiami znalazł paczkę, ale nie spodziewała się że znajdzie tam kasety. Należały one do dziewczyny która popełniła to samobójstwo, nazywała się Hannah. Na kasetach nagrała powody swojej śmierci a dokładniej sytuacje w których „powody” (osoby z jej szkoły) brały udział, co doprowadziło do śmierci nastolatki. Historii było 13 i każda należała do innej osoby… Jesteś ciekawy co wydarzyło się dalej ? To zapraszam do przeczytania tej ciekawej książki !



Nic dodać nic ująć. Zgaduje że na pewno oglądaliście a nie czytaliście. Przyznam sie sam że też nie czytałem. Ale postanawiam to przeczytac jak wiemy w filmach/serialach jest tylko połowa książki. 

Moja ocena to 9/10


Przekonywuję was do przeczytani tego wspaniałego Pamiętnika Narkomanki

Chciałbym was zaprosić do przeczytania "Pamiętnika Narkomanki" autorstwa Barbary Rosiek. Jest to pamiętnik narkomanki która z pilnej uczennicy i wzorowego dziecka powoli zmienia się w narkomankę w wieku! Wszystko się zaczyna w wiosnę nasza główna bohaterka pragnęła zmiany więc ją dostała, poszła na pierwsze wagary. Wtedy pierwszy raz wzięła narkotyki i była to morfina, dostała zastrzyk od nieznajomych, na początku nie wiedziała co to jest, wróciła do domu i wszystko sie zaczyna. Zaczęła się kłócić z rodzicami, uciekać coraz częściej ze szkoły po to aby tylko ćpać. Odcina się od świata realistycznego, wszystko ją drażniło aż w końcu zaczęło się. Tak jak każdy narkoman mówiła że ona w każdej chwili może z tym skończyć ale jednak tego nie robiła, jak ona to mówiła "po narkotykach jest super". 

Pamiętajcie że trzeba się martwić o osoby które są skryte w sobie i nie zawierają znajomości bo ona są najbardziej podatne na takie sytuacje. 


Tym akcentem kończymy posta. 

Dziękuję za przeczytanie mam nadzieje że wytrwaliście do końca. 

Zachęcam do zostawienia lapki w góre oraz do skomentowania


Poniżej znajduje się ankieta w której odpowiadacie na pytanie: Która książka wam sie najbardziej spodobała po tych krótkich streszczeniach?


Do tego posta dodana została ankieta - Wybierz opcję:
WALKIRIE (1 głos, 7%)
URATUJ MNIE (0 głosów)
PONAD WSZYSTKO (0 głosów)
MIŁOŚĆ ZA WSZELKĄ CENĘ (0 głosów)
ZAWSZE STANE PRZY TOBIE (3 głosów, 21%)
CO ZE MNIE ZOSTAŁO (0 głosów)
DZIEWCZYNA Z DRUŻYNY (1 głos, 7%)
PAMIĘTNIK NARKOMANKI (4 głosów, 29%)
13 POWODÓW (5 głosów, 36%)

OCENA JAKOŚCI

Uważasz, że ocena jest nieuczciwa? Zgłoś to przyciskiem "zgłoś" na dole, a administracja portalu sprawdzi tą ocenę!
JAK MOGĘ ZAROBIĆ PUNKTY DLA FANDOMU Z TEGO POSTA / CO MOGĘ TERAZ ZROBIĆ?
Jaka jest Twoja reakcja?
0
OK
2
Super
0
Śmiech
0
Zdziwienie
0
Złość
0
Smutek
PUNKTACJA Z TEGO POSTA NIE JEST WLICZANA DO AKTUALNYCH AKCJI KONKURSOWYCH PORTALU ALE
Wciąż możesz go komentować, oceniać i brać udział w jego wyzwaniach, a być może zdecydujemy się go podbić i tym samym zaliczyć z niego punkty do aktualnych akcji serwisu - im większa w nim aktywność, tym większa szansa byśmy podjęli taką decyzję :)

Redaktor tej dyskusji zarobił dotychczas 323 punktów za:

Jakość:20Popularność:158
Wsparcie:53Ocena i wartość ocen:8
Wyróżnienia/kary:0Komentarze i reakcje:52
W trwającej akcji redaktor dla tego fandomu uzyskał skuteczność % ( polecanych dyskusji z napisanych w tym fandomie)
O CO CHODZI Z PUNKTAMI DLA REDAKTORÓW? ZA CO SIĘ JE ZARABIA?

Zaloguj się, aby zarabiać punkty z aktywności w postach !

Dominika Sozańska
Klaudiusz Kebadiusz Użytkownik 61,633 pkt
158 czytelników Wrz 20, 2017

Twój komentarz lub propozycja wyzwania do posta

Możesz wkleić bezpośredni link do grafiki / video aby umieścić ją w treści komentarza
Podpisz się (nick, imię etc.)
Prywatność: Twój adres email zostanie tylko wykorzystany do przesłania powiadomień.
Weryfikacja antyspamowa:

Aby zapobiec tej weryfikacji w przyszłości i zbierać punkty w serwisie, proszę zaloguj się lub zarejestruj.

5 Komentarzy

Anna Jopek Fan 146,937 pkt
Me post dziękuje, że mogłam wziąść w nim udział. Przy znam ze poza moja nie czytałam innych ale z pewnością to nadrobić. Każdy ma inny gust  i każdemu z nas podoba się inny rodzaj książki
+5 głosów
 
Najlepszy
Wrz 20, 2017
Dominisia Użytkownik 38,264 pkt
Jestem w trakcie poszukiwania nowych książek do czytania ❤ to wspaniały post dla mnie
+5 głosów
Wrz 20, 2017
Paulina Korejke 3 Fan 647,182 pkt
Dzięki, że mogłam pomóc! Super wyszedł post
+5 głosów
Wrz 20, 2017
V-lovers1 Użytkownik 39,407 pkt
Heh dziękuje za polecenie książek, które warto przeczytać. Po tych recenzjach z pewnością zabiorę się za 13rw ( chociaż lekko się boje różnicy miedy książką a serialem) oraz Ponad Wszysto :D Świetny post ^^
+2 głosów
Wrz 21, 2017
DominikaK Użytkownik 736 pkt
Super <3
+1 głos
Wrz 22, 2017

Twój wynik:

Jeszcze w nic nie grałeś. Nie odnotowano żadnej aktywności w grze.
185 osób na stronie
0 Użytkowników oraz 185 Gości
Dziś posty czytano : 16519 razy

Fandomy, do których należę

Zaloguj się, aby zobaczyć fandomy, do których należysz i dołączać do nowych!

Fandomy, które obserwuję

Zaloguj się, aby zobaczyć fandomy, które Cię interesują i obserwować nowe!

Zainteresowani tym postem

Liczba osób: 2

Największe fandomy

  1. Riverdale
    134 osób
  2. The 100
    121 osób
  3. Ananasy Sylwii
    119 osób
  4. Bambinos
    112 osób
  5. Bartek Lovers
    111 osób
  6. Supiwerki
    67 osób
  7. Arturonators
    58 osób
  8. Shawn Mendes Army
    40 osób
  9. SikorskiSquad
    33 osób
  10. Domisiaki
    31 osób
  11. Once Upon A Time
    27 osób
  12. Donaty Agaty
    25 osób
  13. Pretty Little Liars
    20 osób
  14. Misiaki Sysi
    13 osób
  15. Pamiętniki Wampirów
    13 osób
  16. Remonators
    12 osób
  17. Kluseczki Olgi
    10 osób
  18. Famous In Love
    10 osób
  19. GRY
    6 osób
  20. Temorki
    5 osób
  21. Dua Lipa
    4 osób
  22. FANDOMS YOUTUBE
    4 osób
  23. Life Is Strange
    3 osób
  24. The Good Place
    3 osób
  25. PC
    2 osób
  26. Nintendo
    1 osób
  1. Riverdale
    408749 punktów
  2. Bartek Lovers
    39171 punktów
  3. Supiwerki
    37413 punktów
  4. The 100
    33493 punktów
  5. SikorskiSquad
    31400 punktów
  6. Young Stars Festival
    27180 punktów
  7. SERIALE
    22114 punktów
  8. Life Is Strange
    17358 punktów
  9. Ania, nie Anna
    17104 punktów
  10. GRY
    16998 punktów
  11. FILMY/SERIALE/TV
    15523 punktów
  12. Ananasy Sylwii
    15119 punktów
  13. Famous In Love
    14436 punktów
  14. Once Upon A Time
    13092 punktów
  15. Domisiaki
    12722 punktów
  16. Arturonators
    12598 punktów
  17. Shawn Mendes Army
    12041 punktów
  18. Bambinos
    11838 punktów
  19. YOUNG STARS
    11363 punktów
  20. Pretty Little Liars
    10437 punktów
  21. Remonators
    9509 punktów
  22. Eurowizja
    9414 punktów
  23. GWIAZDY YOUNG STARS
    8095 punktów
  24. Playstation VR
    5841 punktów
  25. Nintendo
    4961 punktów
  26. MUZYKA
    4914 punktów
  27. Detroit
    4892 punktów
  28. Dua Lipa
    4883 punktów
  29. Tomb Raider
    4830 punktów
  30. KSIĄŻKI
    4433 punktów
  31. INNE
    4424 punktów
  32. Forza
    4352 punktów
  33. Progress Armia
    4206 punktów
  34. The Originals
    4096 punktów
  35. Misiaki Sysi
    3757 punktów
  36. 13 Reasons Why
    3646 punktów
  37. Pamiętniki Wampirów
    3616 punktów
  38. Stranger Things
    2977 punktów
  39. K-Pop
    2648 punktów
  40. American Horror Story
    2486 punktów
  41. God Of War
    2435 punktów
  42. Young Stars News
    2316 punktów
  43. Sport
    2238 punktów
  44. FILMY
    2163 punktów
  45. Puthinators
    1896 punktów
  46. Przygodowe
    1080 punktów
  47. Sony Playstation
    1061 punktów
  48. FPS
    613 punktów
  49. Team Rieger
    571 punktów
  50. PC
    475 punktów
  51. Uncharted
    474 punktów
  52. Kluseczki Olgi
    411 punktów
  53. MMers
    350 punktów
  54. Arianators
    291 punktów
  55. Akcja & Przygoda
    220 punktów
  56. R5Family
    206 punktów
  57. Soy Luna
    193 punktów
  58. LUDZIE
    192 punktów
  59. YOUTUBE
    186 punktów
  60. Directioners
    139 punktów
  61. The Good Place
    95 punktów
  62. 5SOSFam
    83 punktów
  63. Beautilles
    79 punktów
  64. Donaty Agaty
    77 punktów
  65. Selenators
    63 punktów
  66. Podróże
    51 punktów
  67. Strzelanki
    51 punktów
  68. Wyścigi
    45 punktów
  69. Orlandonators
    33 punktów
  70. PROJEKT FANDOMS
    27 punktów
  1. Potterheads
    193 punktów
  2. FILMY
    50 punktów
  3. FILMY/SERIALE/TV
    50 punktów
  1. The 100
    9393 punktów
  2. SERIALE
    4884 punktów
  3. FILMY/SERIALE/TV
    4358 punktów
  4. Riverdale
    3033 punktów
  5. YOUNG STARS
    2684 punktów
  6. Young Stars Festival
    1462 punktów
  7. Bartek Lovers
    1407 punktów
  8. SikorskiSquad
    877 punktów
  9. Ananasy Sylwii
    873 punktów
  10. Once Upon A Time
    518 punktów
  11. Domisiaki
    347 punktów
  12. Remonators
    218 punktów
  13. MUZYKA
    143 punktów
  14. Supiwerki
    136 punktów
  15. Arturonators
    81 punktów
  16. Bambinos
    46 punktów
  17. Shawn Mendes Army
    39 punktów
  18. Pretty Little Liars
    38 punktów
  19. GRY
    27 punktów
  20. Pamiętniki Wampirów
    27 punktów
  21. INNE
    26 punktów
  22. KSIĄŻKI
    21 punktów
  23. Stranger Things
    21 punktów
  24. Dua Lipa
    16 punktów
  25. Young Stars News
    16 punktów
  26. Ania, nie Anna
    14 punktów
  27. Eurowizja
    12 punktów
  28. The Originals
    12 punktów
  29. FILMY
    11 punktów
  30. Nintendo
    11 punktów
  31. Famous In Love
    10 punktów
  32. Sport
    10 punktów
  33. God Of War
    8 punktów
  34. Detroit
    6 punktów
  35. Life Is Strange
    6 punktów
  36. 13 Reasons Why
    5 punktów
  37. Arianators
    3 punktów
  38. LUDZIE
    2 punktów
  39. Progress Armia
    2 punktów
  40. Misiaki Sysi
    1 punktów
  41. Playstation VR
    1 punktów
  1. Ananasy Sylwii
    2997 punktów
  2. Pretty Little Liars
    2607 punktów
  3. Riverdale
    2540 punktów
  4. Shawn Mendes Army
    2018 punktów
  5. Bartek Lovers
    1425 punktów
  6. The 100
    1297 punktów
  7. Once Upon A Time
    1216 punktów
  8. Dua Lipa
    1047 punktów
  9. The Originals
    989 punktów
  10. Soy Luna
    986 punktów
  11. Bambinos
    918 punktów
  12. K-Pop
    902 punktów
  13. Supiwerki
    645 punktów
Kontakt Post