Ciasteczko Scons według Cande! Uczymy się gotować :D
Jeśli jesteś młodszy, rób to pod opieką dorosłej osoby!
Jak już wiadomo nasza Candelaria Molfese, serialowa Camila Torres wydała książke 2 Lutego 2016 w Polskim tłumaczeniu. Każdy znajdzie coś co chciałby się dowiedzieć o Cande, np: Makijaż, życie prywatne, przepisy i wiele innych! My dzisiaj przejdziemy do pewnych ciasteczek Scons? Najpierw nastaw piekarnik z papierem do pieczenia na 180-200 Stopni Celsjusza
Składniki:
60 gramów Cukru
Proszek do pieczenia
Trochę mleka
Jajka
I jeśli ktoś chcę to 100 gramów zimnego smalcu pokrojonego w kosteczkę. (Ja osobiście zrobiłam bez smalcu, bo za nim nie przepadam.)
Rzeczy:
Miska, nie za mała i nie za duża (na zdjęciu)
Łyżka
Szklanka
Filiżanka
Krok. 1
Weź miskę i wsyp do niej 250 gramów mąki (ja miałam wagę, więc wam może być trochę trudniej)
Krok. 2
Następnie do mąki dodaj: 60 gramów cukru, szczyptę soli i smalec (ja robiłam bez tych, ponieważ jak już mówiłam, nie lubię Smalca.),
3 łyżeczki proszku do pieczenia, najlepiej średniej wielkości łyżką, trochę mleka, na razie 1 jajko.
Krok. 3
Zagnieć ciasto.
Krok. 4
Rozwałkuj ciasto na grubość dwóch palców i wycinaj ciasteczka takiej wielkości, jaką najbardziej lubisz. (Ja użyłam do tego filiżanki, tak samo jak Cande.)
Krok. 5
Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem, ja nie miałam pędzelka specjalnego, dlatego nałożyłam widelcem jajko, a potem posypałam cukrem.
I włożyłam do piekarnika.
Krok. 6 (nie obowiązkowy :))
Ja w tym czasie co się piekły zrobiłam sobie herbatę z cytryną, specjalnie do ciasteczek. Ach, zapomniałabym każdemu może mieć inaczej sztuk tych ciastek. Ja osobiście miałam 10.
I gotowe. Mi wyszły trochę dietetyczne, bo mało cukru dałam jak sypałam :p Na prawdę dobre i do tego herbatka z kubkiem z napisem I Love Candelaria Molfese :D Jeśli post się spodobał napiszcie w komie! :)